DTP

DTP sau Desktop Publishing este procesul de creare si editare a unui document. Scopul final al DTP-ului este printarea documentului pe tipar offset, digital sau print de mari dimensiuni. Fara o pregatire corecta a documentului nu se poate realiza un tipar de calitate.

Procesele prin care trece lucrarea inainte sa iasa produsul finit sunt: scanarea si prelucrarea imaginilor (retus de calitate, efecte, trucare), creatia si desenarea layout-ului, alegerea fonturilor, prelucrarea textului (dimensionare, diacritice).

Programele care ajuta: Corel Draw, Photoshop, Illustrator, PageMaker, InDesign, Quark etc.

Putem oferi clientilor nostri realizarea de layout-uri noi sau “traducerea” si dtp-ul materialelor venite din strainatate, inclusiv “romanizarea” fonturilor (sa punem diacritice pentru fonturi care nu au in mod obisnuit). Pentru oferte de DTP va rugam sa folositi contact .

PENTRU DOCUMENTELE CARE VIN SPRE TIPAR DIRECT SI NU MAI TREC PE LA NOI PRIN DTP, VA RUGAM SA RESPECTATI CATEVA REGULI:

  • Fonturile Arial CE, Times New Roman CE (cam toate fonturile CE, MT, PSMT nu se printeaza bine decat in Corel Draw). Folosirea lor in alte aplicatii poate duce la lipsa diacriticelor. Pentrua evita aceasta situatie textele trebuie convertite la curbe sau sa ne semnalati sa inlocuim noi cu fonturi compatibile.
  • Pozele cu: alpha channels, masti, selectii, lentile sau alte efecte din Photoshop si sunt importate alte programe de design trebuie sa aiba neaparat flatten image sau convert to bitmap in programul in care se livreaza documentul. Daca nu se aplica flatten image, in momentul in care se fac montajele canalele alpha, mastile, selectiile raman pe loc, doar CMYK-ul este rotit si se vor strica filmele sau chiar intreaga lucrare.
  • Documentele lucrate in Microsoft Word, Power Point, Publisher repagineaza textul în funtie de imprimanta instalata în sistem, iar cum pozele sunt ancorate în text -> se vor deplasa in momentul in care deschidem la noi pe calculator. In plus textele sunt toate RGB.  Aceste documente trebuie trecute neaparat prin DTP-ul nostru.
  • Documentele lucrate in Quark  trebuie sa aiba flatten image la imagini direct din Photoshop.

Pentru realizarea de fisiere pdf martor care vor fi trimise alaturi de fisierele propriu-zise va recomandam sa folositi Bullzip Pdf Printer.